štvrtok 29. decembra 2011

Jak vyrobit střelný prach

Jak vyrobit střelný prach

Složení:
  1. Dusičnan draselný . . . . . . . . . 75%
  2. Síra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10%
  3. Dřevěné uhlí . . . . . . . . . . . . . . 15%
  4. voda . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65%

  • Takže např. na 100g směsi příde 65ml vody.

Postup:

Dopuručuji dělat směs na gramy (je to lepší). Takže odděleně rozemeleme jednotlivé složky. Navážíme potřebné procento (gramy) od každé složky a vše smýcháme dohromady, poté zalejeme vodou a začneme vařit.

Ale pozor!!! Vařte na plynovém vařiči (na elektrickým měl pak prach jiné vlastnosti) a hlavně venku, protože je tu dost veliké riziko, že když to tam necháte moc dlouho, tak to chytne a to není příjemné!!! Dále prach míchejte něčím delším a mějte rukavice (nějaké pracovní, to pro případ, že vám to chytne).
Začneme vařit, pokud možno na co nejmenší plamen. Slož pořád mícháme, dokud se voda úplně nevyvaří.

Nikdy od slože neodbíháme a nepřestaneme jí míchat!!!
Když už od ní musíte nutně odběhnout, nezapomeňte vypnout plamem. Slož se bude vařit tak cca 10-20 min. Po celou dobu se bude voda odpařovat, jakmile směs začne strašně hodně bublat a zničeho nic se začne stávat hutnější, začne se smažit, tak to je ta pravá chvíle sundat ji z vařiče!!! Směs je nejlepší dát na nějaký plech či papír a rozetřít, během pár min. úplně seschne, ale je lepší ji nechat pořádně vyschnot někde na slunci, tak aby byla opravdu suchá. Teď už stačí ji jen rozemlít či rozdrtit v ruce na opravdový prach.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára